fbpx
Recepty od TuGuS masem

Souvlaki na grilu

600 g kuřecích prsních řízků, 100 ml olivového oleje, 2–3 lžíce vinného octa, 1 lžička soli, 1 lžíce kořenící směsi na souvlaki (řecká směs koření), 2 masité červené papriky, 2 hrsti žlutých třešňových rajčátek

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Promícháme olivový olej, ocet, sůl, koření a vše smícháme s masem. Směs zakryjeme a necháme asi 3 hodiny v chladu marinovat. Zatím si namočíme špejle do vody, aby po grilování šlo maso ze špejlí lépe stáhnout. Maso napichujeme na špejle, položíme na rozpálený gril a asi 10 minut grilujeme. Během grilování špízy podle potřeby otáčíme. Z paprik odstraníme semena, nakrájíme je na menší kousky a spolu s rajčaty potřeme přebytečnou marinádou z masa. Zeleninu grilujeme krátce spolu s masem.

Počet porcí: 3–4
Doba přípravy: 20 minut + marinování

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.