Salát s pošírovaným vejcem a avokádem
4 hrsti salátových lístků, 2 hrsti malých rajčátek, 1 salátová okurka, 4 vejce, 2 avokáda, 150 g tvrdého sýra vcelku, 1 hrst piniových semínek
Zálivka: 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce medové hořčice, sůl, pepř
Salátové lístky vložíme do větší mísy. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčátka a na kostičky nakrájenou okurku. V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, vidličkou vytvoříme uprostřed vír a do něj rozklepneme postupně vejce. Povaříme je asi 4 minuty a opatrně vyndáme děrovanou naběračkou. Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na kostičky. Piniová semínka krátce opražíme na suché pánvi a připravíme zálivku. Olej prošleháme s vinným octem, medem, medovou hořčicí, solí a pepřem, případně zředíme troškou ledové vody. Salát promícháme se zálivkou, rozdělíme ho do 4 misek a navrch rozložíme rozkrojené vejce, avokádo, sýr a posypeme piniemi.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut