fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Nepečený borůvkový dort

Korpus: 130 g tmavých Bebe sušenek, 1 lžíce přírodního cukru, 80 g másla
Náplň: 350 g lesních borůvek, 80 g pískového cukru, 500 g měkkého tvarohu, 150 g moučkového cukru, 100 g smetany ke šlehání, 5 plátků želatiny
Ozdoba: hrst borůvek, kvítka levandule, pár lístků máty 

Sušenky rozmixujeme, přidáme cukr a máslo. Vypracujeme hmotu, kterou pomocí prstů natlačíme na dno menší dortové formy, kterou jsme vyložili pečicím papírem. Formu vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Borůvky spolu s cukrem rozvaříme, rozmixujeme a necháme vychladnout. Zatím promícháme tvaroh s moučkovým cukrem, vmícháme ušlehanou smetanu a vychladlé borůvkové pyré. Plátky želatiny necháme nabobtnat s troškou vody, za stálého míchání želatinu přivedeme skoro k varu a vmícháme borůvkové pyré. Směs nalijeme na korpus dortu, vršek posypeme celými borůvkami a dezert uložíme do lednice nejlépe přes noc. Před podáváním ho dozdobíme levandulí a mátou.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 1 hodina + tuhnutí

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.