Souvlaki na grilu
600 g kuřecích prsních řízků, 100 ml olivového oleje, 2–3 lžíce vinného octa, 1 lžička soli, 1 lžíce kořenící směsi na souvlaki (řecká směs koření), 2 masité červené papriky, 2 hrsti žlutých třešňových rajčátek
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Promícháme olivový olej, ocet, sůl, koření a vše smícháme s masem. Směs zakryjeme a necháme asi 3 hodiny v chladu marinovat. Zatím si namočíme špejle do vody, aby po grilování šlo maso ze špejlí lépe stáhnout. Maso napichujeme na špejle, položíme na rozpálený gril a asi 10 minut grilujeme. Během grilování špízy podle potřeby otáčíme. Z paprik odstraníme semena, nakrájíme je na menší kousky a spolu s rajčaty potřeme přebytečnou marinádou z masa. Zeleninu grilujeme krátce spolu s masem.
Počet porcí: 3–4
Doba přípravy: 20 minut + marinování