Parmazánové „kuřízky“
500 g kuřecích prsních řízků, sůl, hladká mouka na obalení, 3 vejce, 2 stroužky česneku, 1 plná lžíce dijonské hořčice, strouhanka dle potřeby, 50 g strouhaného parmazánu, olej nebo sádlo na smažení
Maso omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme, nakrájíme na menší kousky, naklepeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, dále ve směsi rozšlehaných vajec, prolisovaného česneku a dijonské hořčice a nakonec vše obalíme ve strouhance promíchané s parmazánem. Postupně smažíme v dostatečném množství oleje nebo sádla. Řízky odkládáme na savé ubrousky, aby se vsákl přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
Orientační cena: 100 Kč