Rýžové nudle se zeleninou a hlívou ústřičnou
250 g hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule, 1/8 čerstvého zelí, 3 mrkve, ¼ menšího celeru, 2 barevné papriky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce ústřicové omáčky, 3 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, špetka chilli koření, 150 g rýžových nudlí, koriandr na ozdobu
Hlívu nakrájíme na menší kousky a na rozpáleném oleji v pánvi wok osmahneme. Po chvíli postupně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrouhané zelí, na plátky nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájený celer, papriky a na plátky nakrájený česnek. Vše opékáme za občasného promíchání asi 10–15 minut, pak přidáme ústřicovou i sójovou omáčku, sůl, pepř a chilli. Rýžové nudle uvaříme podle návodu a když je zeleninová směs hotová, vmícháme uvařené, propláchnuté a okapané nudle. Porce ozdobíme lístečky koriandru.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut