fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Rýžové nudle se zeleninou a hlívou ústřičnou

250 g hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule, 1/8 čerstvého zelí, 3 mrkve, ¼ menšího celeru, 2 barevné papriky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce ústřicové omáčky, 3 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, špetka chilli koření, 150 g rýžových nudlí, koriandr na ozdobu 

Hlívu nakrájíme na menší kousky a na rozpáleném oleji v pánvi wok osmahneme. Po chvíli postupně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrouhané zelí, na plátky nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájený celer, papriky a na plátky nakrájený česnek. Vše opékáme za občasného promíchání asi 10–15 minut, pak přidáme ústřicovou i sójovou omáčku, sůl, pepř a chilli. Rýžové nudle uvaříme podle návodu a když je zeleninová směs hotová, vmícháme uvařené, propláchnuté a okapané nudle. Porce ozdobíme lístečky koriandru.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.