fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Karlovarský knedlík

6 starších housek, 120 ml mléka, 2 vejce, špetka muškátového oříšku, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce nasekané hladko liste petrželky, sůl  

Housky nakrájíme na kostičky. Mléko rozšleháme se žloutky, přidáme špetku muškátového oříšku, mouku, petrželku, sůl a připravíme řidší těstíčko, kterým housky zalijeme. Necháme chvíli stát, aby se těsto vsáklo. Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, který přidáme ke směsi a vše rukama propracujeme. Pokud je těsto moc řídké, přidáme ještě dle potřeby mouku. Z těsta utvoříme 2 nohy knedlíku, které vaříme ve slané vodě asi 20 minut.

Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 35 Kč 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.