fbpx
Recepty od TuGuS masem

Parmazánové „kuřízky“

500 g kuřecích prsních řízků, sůl, hladká mouka na obalení, 3 vejce, 2 stroužky česneku, 1 plná lžíce dijonské hořčice, strouhanka dle potřeby, 50 g strouhaného parmazánu, olej nebo sádlo na smažení 

Maso omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme, nakrájíme na menší kousky, naklepeme a osolíme.  Obalíme v hladké mouce, dále ve směsi rozšlehaných vajec, prolisovaného česneku a dijonské hořčice a nakonec vše obalíme ve strouhance promíchané s parmazánem. Postupně smažíme v dostatečném množství oleje nebo sádla. Řízky odkládáme na savé ubrousky, aby se vsákl přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
Orientační cena: 100 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.