Recepty od TuGuSladké pečení

Mrkvový dort s mascarpone

4 vejce, 200 ml oleje, 150 mletých ořechů, 300 g mrkve nastrouhané najemno, 2 lžíce bílého jogurtu, 200 g cukru krystalu, 1 lžička vanilkového cukru, 230 g hladké mouky, ¾ sáčku prášku do pečiva, ¾ sáčku jedlé sody, ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého zázvoru, 150 g mascarpone, 150 g ricotty, 90 g cukru moučky, 1 lžíce citronové šťávy, pekanové ořechy na ozdobu + mrkvičky z marcipánu 

Vejce metličkou promícháme s olejem, přidáme ořechy, mrkev, jogurt, cukry, mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, muškátový oříšek, skořici, zázvor a vše pořádně promícháme. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, vymažeme olejem a nalijeme těsto. Korpus pečeme při 140 °C 1 hodinu a 15 minut. Pak ho necháme úplně vychladnout. Zatím připravíme krém. Mascarpone prošleháme s ricottou, cukrem a citronovou šťávou. 2 hrsti pekanových ořechů nahrubo nasekáme. Dort podélně prořízneme, spodní díl potřeme částí krému, přiklopíme vrchní část, opět potřeme krémem a nezapomeneme na obvod. Nasekanými ořechy ozdobíme obvod dortu, celými ořechy a mrkvičkami ozdobíme vrchní část dortu a necháme pořádně vychladit.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 2 hodiny

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.