fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Zeleninové lasagne

1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 červené papriky, 2 menší lilky, 2 menší cukety, 5–6 oloupaných rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce provensálského koření, sůl, pepř, 250 g sýra typu Philadelphia, 100 g strouhaného parmazánu, 250 g předvařených lasagní

Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku na plátky. Ostatní zeleninu nakrájíme na kousky. Ve větší pánvi rozpálíme plej, osmahneme cibuli, česnek a postupně i ostatní zeleninu. Vmícháme koření, sůl, pepř a vše povaříme za občasného míchání asi 10–15 minut. V misce promícháme oba sýry a slabou vrstvu rozetřeme na dno pekáčku. Pak rozložíme plátky lasagní, na to vrstvu zeleninové směsi a takto pokračujeme, dokud nám stačí suroviny. Končíme vrstvou lasagní, kterou potřeme sýrovou směsí. Při teplotě 180 °C zapékáme v troubě asi 40 minut.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.