fbpx
Recepty od TuGuS masem

Kuře Marbella

6 ks kuřecí stehna horní, 6 stroužků česneku, 1 lžíce sušeného oregana, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 60 ml vinného octa, 60 ml olivového oleje, 100 g zelených oliv bez pecky, 100 g sušených švestek bez pecky, 60 g kaparů, 3 bobkové listy, 2 lžíce třtinového cukru, 120 ml suchého bílého vína, čerstvá petrželka na ozdobu 

Maso omyjeme a vložíme do mísy. Česnek oloupeme, rozdrtíme nožem, přidáme oregano, sůl, pepř, ocet, olej, olivy, švestky, kapary, bobkové listy a důkladně promícháme. Marinádou potřeme maso a v chladu marinujeme několik hodin, nejlépe přes noc. Pak vše přesuneme do pekáčku, cukr rozmícháme s vínem, maso vínem zalijeme a vše pečeme za občasného podlévání v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 1 hodinu. Nakonec porce ozdobíme čerstvou nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

Počet porcí: 3–4
Doba přípravy: 80 minut + marinování

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.