fbpx
Recepty od TuGuS masem

Králík pečený na černém pivu

1 chlazený králík, sůl, pepř, 1 cibule, 1 palička česneku, 200 g špeku, 500 ml černého piva, instantní jíška dle potřeby

Králíka omyjeme a naporcujeme na 6 dílů. Maso vložíme do pekáče, osolíme ho a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky a vše přidáme k masu. Připravenou směs zalijeme pivem, přikryjeme alobalem a pečeme při 180 °C asi 2 hodiny. Pak odstraníme alobal a maso za občasného podlévání ještě dopečeme asi 20 minut, aby se vytvořila kůrčička. Šťávu zahustíme dle potřeby instantní jíškou, necháme přejít varem a podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 2,5 hodiny

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.