Bez masaRecepty od TuGu

Čočka s rýží a paprikou

1 hrnek jasmínové rýže, ½ hrnku černé čočky, 2 lžíce olivového oleje, ½ lžičky římského kmínu, ½ lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce rozinek, kousek másla, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 3 papriky (žlutá, červená, zelená), 1 svazek koriandru 

Rýži a čočku propláchneme a krátce opečeme v hrnci na oleji. Přidáme římský kmín, zázvor a necháme rozvonět. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme rozinky a vše uvaříme. Na pánvičce na másle orestujeme nadrobno nakrájené cibule, na plátky nakrájený česnek, nadrobno nasekanou chilli papričku a nakonec na kostičky nakrájené barevné papriky. Vše za občasného promíchání opékáme asi 10 minut a pak vmícháme rýži s čočkou a nadrobno posekaný koriandr.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.