
Čočka s rýží a paprikou
1 hrnek jasmínové rýže, ½ hrnku černé čočky, 2 lžíce olivového oleje, ½ lžičky římského kmínu, ½ lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce rozinek, kousek másla, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 3 papriky (žlutá, červená, zelená), 1 svazek koriandru
Rýži a čočku propláchneme a krátce opečeme v hrnci na oleji. Přidáme římský kmín, zázvor a necháme rozvonět. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme rozinky a vše uvaříme. Na pánvičce na másle orestujeme nadrobno nakrájené cibule, na plátky nakrájený česnek, nadrobno nasekanou chilli papričku a nakonec na kostičky nakrájené barevné papriky. Vše za občasného promíchání opékáme asi 10 minut a pak vmícháme rýži s čočkou a nadrobno posekaný koriandr.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut