Srnčí na červeném víně
1 kg srnčí vykostěné plece, 3 velké cibule, 2 lžíce sádla, 200 g slaniny, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml masového vývaru, ½ lžičky drceného kmínu, sůl, čerstvě drcený pepř, 300 ml červeného vína, 1 lžíce brusinkové zavařeniny
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na sádle. Přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a vše opečeme. Přidáme maso, na plátky nakrájený česnek a za stálého míchání opékáme. Jakmile se maso zatáhne, poprášíme ho moukou, promícháme a zalijeme vývarem. Ochutíme drceným kmínem, solí, pepřem a za občasného míchání dusíme asi 2,5 hodiny. Během dušení maso podléváme vínem. Ke konci, když je maso měkké, vmícháme do omáčky brusinkovou zavařeninu. Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.
Počet porcí: 5 – 6
Doba přípravy: 3 hodiny