fbpx
Recepty od TuGuS masem

Zapečené těstoviny s mletým krůtím

500 g krůtího masa (nejlépe stehenní řízek), 2 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžíce rajského protlaku, 150 ml drůbežího vývaru, sůl, pepř, 500 ml krájených loupaných rajčat, snítka bazalky + na ozdobu, 400 g těstovin (drobné mušličky), 100 g strouhaného parmazánu 

Nejprve maso omyjeme, osušíme a umeleme. Cibule nakrájíme nadrobno a na pánvi na oleji necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a vše opékáme, dokud se nezačnou tvořit masové hrudky. Pak vmícháme protlak, vývar, sůl, pepř, krájená rajčata a najemno posekanou bazalku. Vše necháme asi 15 minut dusit. Zatím uvaříme dle návodu těstoviny. Slijeme je a vmícháme do připravené omáčky. Vše rozložíme do pekáčku, posypeme sýrem a zapékáme při 180 °C asi 15 minut. Před podáváním ozdobíme bazalkou.

Počet porcí: 5 – 6
Doba přípravy: 1 hodina
Orientační cena: 200 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.