fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Kakaovo-tvarohový koláč

3 vejce, 150 g cukru krupice, 60 ml olivového oleje, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce holandského kakaa, 1 prášek do pečiva, tuk a mouka na vymazání formy
Tvarohová náplň: 500 g polotučného tvarohu, 1 žloutek, 4 lžíce cukru moučky, 1 vanilkový cuk, 1 vanilkový pudink, 125 ml mléka

Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, mléko a ostatní sypké suroviny. Tmavé těsto promícháme. V jiné míse promícháme tvaroh se žloutkem, cukry, pudinkem a mlékem. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a na dno nalijeme polovinu tmavého těsta. Na to nalijeme světlé těsto a navrch opět tmavé těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ­°C asi 50 minut. Buchtu necháme zcela vychladnout a pak ji pocukrujeme.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Orientační cena: 100,- Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.