Špagety po boloňsku
1 cibule, 3 mrkve, 5 stonků řapíkatého celeru, 3 lžíce olivového oleje, 750 g mletého masa, 150 ml červeného vína, 400 ml loupaných krájených rajčat, 200 ml passaty, 100 ml mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 balení špaget, parmazán na posypání
Cibuli najemno nakrájíme. Mrkve a řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky a postupně vše orestujeme na oleji v hluboké pánvi. Vmícháme mleté maso a opékáme, dokud není každý kousek opečený. Pak přilijeme víno a za občasného míchání necháme tekutinu téměř odpařit. Dále vmícháme krájená rajčata, passatu, pánev přiklopíme a vše na mírný stupeň dusíme 90 minut. Pak vmícháme mléko, necháme přejít varem a směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Zatím uvaříme špagety dle návodu, slijeme je a vmícháme do připravené směsi. Podáváme posypané parmazánem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena: 240 Kč