fbpx
Recepty od TuGuS masem

Jehněčí kýta se špenátem

1 kg jehněčí kýty, sůl, pepř, troška oleje, 2–3 cibule, 4 stroužky česneku, několik větviček čerstvého tymiánu, zeleninový vývar na podlévání
Listový špenát: 300 g čerstvého listového špenátu, 1 lžíce másla, 1 stroužek česneku, sůl, pepř 

Maso omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, přidáme na kousky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a podlijeme zeleninovým vývarem. Vložíme do trouby a při 160 °C pečeme za občasného podlévání asi 3 hodiny, dokud není maso měkké. Listy špenátu omyjeme, odstraníme tuhé řapíky, nakrájíme na kousky a osmahneme na másle. Vmícháme prolisovaný česnek, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovými válečky.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: cca 3 hodiny
Orientační cena: 350 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.