Řízky ze suchohřibů s domácí tatarkou
3–4 velké klobouky hřibů, 4 lžíce hladké mouky, 3 vejce, sůl, pepř, strouhanka na obalení, sádlo na smažení
Domácí tatarka: 1 cibule, ½ lžíce plnotučné hořčice, 200 g bílého smetanového jogurtu, 1 sterilovaná okurka, špetka pepře, soli, 2 lžičky z okurkového nálevu
Houby nakrájíme na silnější plátky. Obalíme je v mouce, v rozšlehaných vejcích se solí a pepřem a nakonec ve strouhance. Na sádle je osmažíme z obou stran dozlatova. Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme hořčici, bílý jogurt, na malé kostičky nakrájenou okurku, pepř, sůl, nálev a vše důkladně promícháme. Podáváme s chlebem nebo se šťouchanými brambory.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 80 Kč (bez hub)