Letní salát s opečeným chlebem
3 krajíčky staršího chleba, 4 lžíce olivového oleje, 700 g zralých rajčat, 1 červená paprika, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, ančovičky v oleji, 2 lžíce kaparů, balsamikový ocet dle chuti, sůl, pepř, několik lístků čerstvé bazalky
Nejprve připravíme chlebové krutonky. Chléb natrháme na malé kousky, rozložíme na plech, pokapeme polovinou olivového oleje a opečeme v troubě asi 10 minut. Do mísy nakrájíme na malé kousky rajčata, papriku, najemno nakrájíme cibuli, česnek a přidáme nakrájené ančovičky, kapary, ocet, zbytek olivového oleje, sůl a pepř. Vše promícháme, ozdobíme lístečky bazalky a podáváme s opečenými chlebovými krutonky.
Počet porcí: 3 – 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 90 Kč