fbpx

Letní salát s opečeným chlebem

3 krajíčky staršího chleba, 4 lžíce olivového oleje, 700 g zralých rajčat, 1 červená paprika, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, ančovičky v oleji, 2 lžíce kaparů, balsamikový ocet dle chuti, sůl, pepř, několik lístků čerstvé bazalky

Nejprve připravíme chlebové krutonky. Chléb natrháme na malé kousky, rozložíme na plech, pokapeme polovinou olivového oleje a opečeme v troubě asi 10 minut. Do mísy nakrájíme na malé kousky rajčata, papriku, najemno nakrájíme cibuli, česnek a přidáme nakrájené ančovičky, kapary, ocet, zbytek olivového oleje, sůl a pepř. Vše promícháme, ozdobíme lístečky bazalky a podáváme s opečenými chlebovými krutonky.

Počet porcí: 3 – 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 90 Kč  

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.