fbpx
Recepty od TuGuS masem

Pečená cibule s kořeněným mletým masem

8 ks cibulí, 200 g mletého masa, 1 vejce, 5o g strouhanky, 1lžíce hladké mouky, mletá paprika sladká, oregano, česnek, kmín drcený, sůl, pepř 

Cibuli oloupeme a zarovnáme spodní část, aby cibule stála. Seřízneme vršek cibule a lžičkou opatrně vydlabeme. Vnitřky cibulí nevyhazujeme, ale uchováme pro pozdější potřebu. Cibule rozložíme na plech, mírně podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Cibulové vnitřky nasekáme najemno a přidáme k masu. Přidáme rozklepnuté vejce, strouhanku a hladkou mouku. Dochutíme kořením, solí a pepřem. Cibuli naplníme připraveným masem, podlijeme pivem a pečeme v troubě dalších 20 minut.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Orientační cena: 50 Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.