fbpx
Recepty od TuGuS masem

Jehněčí na chilli

600 g jehněčí plece, drcený kmín, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 jarní cibulky, 2 chilli papričky, sůl, pepř, sušený koriandr dle chuti 

Jehněčí maso nakrájíme na stejné kousky. Posypeme je drceným kmínem, přidáme sójovou omáčku, olej, škrob, vše promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu odležet alespoň 30 minut. Pak maso zprudka na pánvičce osmahneme, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, chilli papričky zbavené semen a nakrájené na malé kousky, směs trochu podlijeme vodou a pod pokličkou dodusíme za občasného míchání než je maso měkké. Nakonec směs dochutíme solí, pepřem a koriandrem. Podáváme s vařenou rýží.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina + odležení masa
Orientační cena:  250 Kč

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.