fbpx
Recepty od TuGuS masem

Hovězí po burgundsku

1 kg zadního hovězího, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 100 g slaniny, 2 – 3 mrkve, ¼ celeru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 rajský protlak, 500 ml červeného vína, 500 ml hovězího vývaru, 2 snítky tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, 2 lístky šalvěje, 2 bobkové listy, 200 g žampionů, kousek másla 

Maso nakrájíme na větší kostky, promícháme se solí a pepřem a zprudka osmahneme na oleji. Vyjmeme ho z hrnce a odložíme stranou. Ve výpeku opečeme na kousky nakrájenou slaninu a postupně přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer, na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a řapíkatý celer. Vše orestujeme, pak vmícháme protlak, přilijeme víno a necháme odpařit zhruba na polovinu. Přilijeme vývar, přidáme všechno koření, maso a hrnec vložíme do trouby předehřáté na 170 °C, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 3 hodiny, dokud není maso úplně měkké. Během pečení občas vše promícháme. Před dokončením žampiony nakrájíme na silnější plátky, osmahneme je na másle a na 10 minut přidáme k masu. Podáváme s bramborovou kaší.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 4 hodiny
Orientační cena: 400 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.