Tarhoňa s kysaným zelím
1 cibule, 1–2 lžíce sádla, 400 g kysaného zelí, 1 větší hrnek tarhoni, 2 hrnky zeleninového vývaru, 200 g anglické slaniny, sůl, pepř
Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme sádlo, cibuli na něm necháme zesklovatět, přidáme kysané zelí a vše dusíme asi 20 minut. Zatím si připravíme tarhoňu. Zeleninový vývar přivedeme k varu, vsypeme tarhoňu a vaříme dle návodu cca 7 minut. Přebytečnou vodu slijeme, tarhoňu propláchneme a vmícháme k hotovému zelí. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme ji na pánvičce a vše promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut