Grilovaná krkovice se ciderem
4 plátky krkovice, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička chilli koření, 2 stroužky lisovaného česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 250 ml jablečného cideru, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce dijonské hořčice
Maso nejprve naklepeme. Třtinový cukr promícháme s kořením, prolisovaným česnekem, olivovým olejem a solí. Vzniklou pastou potřeme plátky krkovice a připravíme šťávu na potírání. Cider prošleháme s javorovým sirupem a dijonskou hořčicí. Touto směsí potíráme maso během grilování. Grilujeme asi 10 – 15 minut, podle toho, jak jsou plátky silné. Hotové maso podáváme se zeleninovým salátem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 160 Kč