Recepty od TuGuS masem

Grilovaná krkovice se ciderem

4 plátky krkovice, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička chilli koření, 2 stroužky lisovaného česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 250 ml jablečného cideru, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce dijonské hořčice

Maso nejprve naklepeme. Třtinový cukr promícháme s kořením, prolisovaným česnekem, olivovým olejem a solí. Vzniklou pastou potřeme plátky krkovice a připravíme šťávu na potírání. Cider prošleháme s javorovým sirupem a dijonskou hořčicí. Touto směsí potíráme maso během grilování. Grilujeme asi 10 – 15 minut, podle toho, jak jsou plátky silné. Hotové maso podáváme se zeleninovým salátem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 160 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.