fbpx
Recepty od TuGuS masem

Vepřo, knedlo, zelo

Vepřo: 1 kg bůčku bez kosti, sůl, pepř, 1 červená cibule, 1 palice česneku
Knedlo: 7 starších rohlíků, 40 g rozpuštěného másla, 80 g hrubé mouky, 2 vejce, 250 ml mléka, 1 lžička soli, svazek hladkolisté petrželky
Zelo: 1 cibule, 1 lžíce másla, 500 g sterilovaného červeného zelí, 3 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce třtinového cukru, sůl, pepř 

Maso omyjeme, kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky, vetřeme do něj sůl, pepř a položíme do pekáčku kůží nahoru. Přidáme na klínky nakrájenou cibuli, celou palici česneku rozkrojenou na poloviny, vše podlijeme vodou a pečme za občasného podlévání při 170 °C asi 3 hodiny. Zatím připravíme knedlíky a zelí. Rohlíky nakrájíme na malé kousky. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku, vejce rozšlehaná v mléce, sůl a nadrobno nasekanou petrželku. Vše propracujeme a z hmoty utvoříme 4 válečky. Ty vaříme ve slané vodě asi 8 minut. Knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme jí v hrnci na másle. Přidáme sterilované zelí, podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme ocet, třtinový cukr a dochutíme ho solí a pepřem.

Počet porcí: 4 – 5
Doba přípravy: 3 hodiny
Orientační cena: 200 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.