fbpx
Recepty od TuGuS masem

Kančí ragú se švestkovými povidly

1 kg kančího masa (plecko + hřbet bez kosti), 4 lžíce olivového oleje, 100 g slaniny, 2 cibule, kousek celeru, 1 petržel, 8 kuliček celého pepře, 5 kuliček jalovce, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžička sušeného rozmarýnu, 500 ml suchého červeného vína, 1 konzerva rajského protlaku, 6 lžic švestkových povidel, sůl 

Maso nakrájíme na kostky a zprudka je opečeme na oleji v pánvi se silným dnem. Jakmile se maso zatáhne, vyjmeme ho a přendáme do většího hrnce. K výpeku přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a opražíme ji. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, všechno koření, které necháme rozvonět. Pak vmícháme víno, protlak a povidla. Vše přidáme k masu a za občasného promíchání necháme dusit alespoň 2 hodiny. Nakonec ragú dochutíme solí. Podáváme nejlépe s domácím bramborovým knedlíkem.

Počet porcí: 5 – 6
Doba přípravy: 2,5 hodiny
Orientační cena: 380 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.