Bez masaRecepty od TuGu

Dýňové špagety

1 dýně Hokkaidó, 5 – 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř, 1 balení špaget, 2 stroužku česneku, 1 lžička chilli, šťáva z 1 citronu, hrst šalvějových lístků, kousek másla

Dýni nejprve překrojíme, odstraníme semínka a zbytek nakrájíme na stejnoměrné kostky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme při 200 °C asi 15 minut. Zatím dáme vařit špagety podle návodu. Když jsou uvařené, odebereme cca 2 naběračky vody z těstovin a ponecháme stranou. Špagety slijeme. Polovinu pečené dýně rozmixujeme s vodou z těstovin a do pyré vmícháme prolisovaný česnek, chilli koření a citronovou šťávu. Pyré promícháme se špagetami, jednotlivé porce rozložíme na talíře a přidáme zbylou pečenou dýni a šalvějové lístky krátce opečené na másle.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 100 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *