fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Malinové poháry s pusinkami

2 bílky, špetka soli, 130 g třtinového cukru, 1 lžička jablečného octa, 200 g ricotty, 4 lžíce třtinového cukru, asi 2 cm vanilkového lusku, 1 lžíce Amaretta, 400 g mražených malin, 4 lžíce cukru krystalu, 50 ml vody, 1 lžička solamylu, 2 plátky želatiny

Den předem si připravíme pusinky. Bílky vyšleháme se solí do téměř tuha. Postupně přidáváme třtinový cukr a jablečný ocet a vše vyšleháme na tuhý sníh. Naplníme cukrářský sáček a na 2 plechy vyložené pečicím papírem nastříkáme pusinky. Sušíme je v předehřáté troubě při 140 °C asi 1 hodinu, pak teplotu snížíme na 100 °C a dosušíme je ještě další hodinu. Ricottu vložíme do mísy. Třtinový cukr rozmixujeme s kouskem vanilky na prášek. Vmícháme ho do Ricotty spolu s Amarettem. Maliny vložíme do hrnce, přidáme cukr a vodu, ve které rozmícháme solamyl. Vše krátce povaříme, odstavíme z plotny a postupně vmícháme plátky želatiny. Mícháme, než se rozpustí. Ricottový krém rozdělíme do 4 pohárků, na to nalijeme lehce vychladlé maliny a necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním ozdobíme sněhovými pusinkami.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina + pečení a chlazení
Orientační cena: 150 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.