fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Dýňová polévka s jablkem a se zázvorem

1 máslová dýně, 1 cibule, 1 malé jablko, 2 lžíce másla, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, malý kousek čerstvého zázvoru, špetka muškátového oříšku, 100 ml smetany 

Dýni rozkrojíme, vydlabeme semena a odstraníme slupku. Dílky dýně opláchneme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno, z jablka odstraníme jádřinec, oloupeme ho a nakrájíme na kostičky. Na másle vše postupně orestujeme. Vše zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. V závěru přidáme nastrouhaný zázvor a vše dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, vlijeme smetanu, necháme přejít varem.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6
Orientační cena: 60 Kč

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.