fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Tvarohové řezy s jahodami

Těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru moučka, 7 lžic polohrubé mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce oleje, 3 lžíce mléka
Náplň: 1 změklé máslo, 200 g cukru moučka, 2 měkké tvarohy
Dohotovení: jahody, sekané pistácie

Z bílků ušleháme tuhý sníh a ponecháme stranou. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao, olej a mléko. Nakonec do těsta vmícháme bílkový sníh. Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, nalijeme těsto a pečeme při 180 °C. Upečený plát necháme úplně vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem, vmícháme tvarohy a náplň naneseme na korpus. Poklademe polovinami jahod, posypeme posekanými pistáciemi a necháme ztuhnout v lednici.

Počet kousků: 24
Doba přípravy: 3 hodiny
Orientační cena: 160 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.