fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Brownies s pekanovými ořechy a jablky

300 g kvalitní hořké čokolády (70% kakaa), 159 g másla, 4 vejce, 300 g třtinového cukru, špetka soli, 130 g hladké mouky, 100 g zakysané smetany, 2–3 okrájená jablka bez jádřinců, 1 lžička mleté skořice, 1–2 hrsti pekanových ořechů 

Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni. Čokoládu necháme vychladit, aby nebyla úplně horká a mezitím zpracujeme ostatní suroviny.  Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme špetku soli, hladkou mouku, zakysanou smetanu, na kostičky nakrájená jablka, skořici, nahrubo nasekané pekany, a nakonec vmícháme zchladlou čokoládu. Plech vyložíme pečicím papírem, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 30 minut. (Jelikož se jedná o brownies, těsto se bude vždy trochu lepit na špejli, ale 30 minut opravdu stačí, tento dezert má být navrch křupavý a uvnitř tak trochu „tekutý“).

Počet kousků: 24
Doba přípravy: 50 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.