fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Tvarůžky v pivním těstíčku

250 ml světlého piva, 2 vejce, 1 lžička sladké papriky + špetka pálivé papriky, sůl, 130 g hladké mouky, 3 balení olomouckých tvarůžků, hladká mouka na obalení, olej na smažení, pepř a petrželka na ozdobu 

Nejprve si připravíme pivní těstíčko. V pivu rozšleháme vejce, mletou papriku, sůl a postupně vmícháme hladkou mouku. Tvarůžky obalíme ve hladké mouce, pak ponoříme do těstíčka a zprudka smažíme v dostatečném množství oleje z obou stran dozlatova. Po vyjmutí je odložíme na talíř se savou papírovou utěrkou, aby se vsákl přebytečný tuk. Podáváme ještě teplé.

Počet porcí: 3 – 4
Doba přípravy: 20 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.