fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Těstoviny s lilkem

2 lilky, sůl, 300 g těstovin, 4 lžíce olivového oleje, 1 chilli paprika, 2 stroužky česneku, 400 g drcených loupaných rajčat, pepř, čerstvé bylinky na ozdobu, 80 g parmazánu 

Lilky podélně rozkrojíme a povaříme v osolené vodě asi 7 minut. Vyjmeme je a necháme okapat. V té samé vodě s polovinou oleje uvaříme těstoviny podle návodu. Na zbylém oleji osmahneme postupně na pánvi nadrobno pokrájenou chilli papriku, na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájené lilky. Vše restujeme asi 8 minut, pak vmícháme loupaná rajčata, směs dochutíme solí a pepřem a za občasného míchání necháme dusit asi 10 minut. Pak omáčku promícháme s těstovinami a porce posypeme bylinkami a strouhaným parmazánem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 160 Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.