fbpx
Recepty od TuGuSaláty

Salát s řepou a kozím sýrem

4 bulvy červené řepy, 4 hrsti polníčku, 1 červená cibule, 150 g kozího sýra, hrst slunečnicových semínek, klíčky červené řepy na ozdobu
Zálivka:3 lžíce panenského olivového oleje, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžíce balsamicové redukce, sůl, čerstvě mletý pepř

Červenou řepu uvaříme doměkka. Oloupeme jí a nakrájíme na tenké plátky. Do 4 misek rozložíme polníček, na to klademe plátky řepy, které posypeme velmi jemně pokrájenou cibulí. Na to rozložíme plátky kozího sýra, vše posypeme nasucho opraženými dýňovými semínky a porce ozdobíme klíčky červené řepy. Olivový olej prošleháme s medem, balsamicovou redukcí, solí, pepřem a trochou studené vody. Salát zakápneme zálivkou a ihned podáváme.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Orientační cena: 160 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.