Bez masaRecepty od TuGu

Špenátové lasagne s bešamelem

lasagne (asi 400 g), 450 g mraženého špenátu, 50 g másla + na vymazání, 50 g hladké mouky, 500 ml mléka, sůl, muškátový oříšek, 150 g strouhaného parmazánu, 100 g šunky, 3 lžíce ostrého kečupu, hrst rajčátek 

Pokud máme lasagne čerstvé nebo předvařené, můžeme rovnou použít, pokud ne, připravíme si je podle návodu na obalu. Špenát necháme povolit a připravíme si bešamel. V hrnci rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání přilijeme mléko. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec ji ochutíme solí a muškátovým oříškem. Zapékací mísu na lasagne vymažeme máslem a na dno poklademe vrstvu lasagní. Na to rozetřeme vrstvu bešamelu, rozložíme vrstvu špenátu a posypeme parmazánem. Další vrstvou budou opět lasagne, bešamel, plátky šunky, kečup a parmazán. Takto pokračujeme, dokud nám stačí suroviny. Poslední vrstvu by měly tvořit lasagne, bešamel a hojná vrstva parmazánu. Navrch rozložíme na poloviny nakrájená rajčátka. Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.

Počet porcí: 4 – 5
Doba přípravy: 1 hodina
Orientační cena: 180 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *