fbpx

Kuře a brambory z jednoho pekáče

1 kuře, 1 kg brambor, 1 palice česneku, 150 g anglické slaniny, sůl, 1 lžíce grilovacího koření, 300 ml drůbežího vývaru, čerstvé bylinky 

Kuře omyjeme, naporcujeme a vložíme do většího pekáče. Brambory pořádně omyjeme kartáčkem, nakrájíme na klínky a rozložíme  k masu. Přidáme česnek rozkrojený na poloviny, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, vše osolíme,  posypeme grilovacím kořením, zalijeme vývarem a vložíme bylinky. Pečeme při 180 °C asi 2 hodiny za občasného podlévání.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena: 170 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.