fbpx
Recepty od TuGuSaláty

Salát s pošírovaným vejcem a avokádem

4 hrsti salátových lístků, 2 hrsti malých rajčátek, 1 salátová okurka, 4 vejce, 2 avokáda, 150 g tvrdého sýra vcelku, 1 hrst piniových semínek
Zálivka:  3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce medové hořčice, sůl, pepř

Salátové lístky vložíme do větší mísy. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčátka a na kostičky nakrájenou okurku. V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, vidličkou vytvoříme uprostřed vír a do něj rozklepneme postupně vejce. Povaříme je asi 4 minuty a opatrně vyndáme děrovanou naběračkou. Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na kostičky. Piniová semínka krátce opražíme na suché pánvi a připravíme zálivku. Olej prošleháme s vinným octem, medem, medovou hořčicí, solí a pepřem, případně zředíme troškou ledové vody. Salát promícháme se zálivkou, rozdělíme ho do 4 misek a navrch rozložíme rozkrojené vejce, avokádo, sýr a posypeme piniemi.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.