fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Třešňový džem s levandulí

1 kg třešní, 500 g želírovacího cukru Dr. Oetker, 2 lžičky levandulového květu, 1 lžička kyseliny citrónové 

Třešně vypeckujeme, vložíme je do hrnce, vmícháme želírovací cukr a rozmixujeme.  Za stálého míchání je přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Pak vmícháme levanduli, a pokud džem dostatečně neželíruje, přidáme ještě dle potřeby kyselinu citrónovou. Čisté zavařovací skleničky naplníme džemem, uzavřeme víčkem a otočíme alespoň na 30 minut dnem vzhůru.

Počet skleniček: 3 – 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 110,- Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.