fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Ostružinový koláč s mandlovou krustou

Těsto: 300 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g cukru moučky, 180 g másla pokojové teploty
Náplň: 800 g vyzrálých ostružin, 4 vejce, 200 g třtinového cukru, 1 zakysaná smetana, 100 g mletých mandlí 

Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva, moučkovým cukrem, přidáme na plátky nakrájené máslo a vše zpracujeme na hladké těsto, které pomocí dlaní rozprostřeme na dno kulaté formy vyložené pečicím papírem. Vytvoříme vyvýšené okraje a rozložíme ostružiny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme zakysanou smetanu, mleté mandle, a nakonec bílkový sníh. Směs nalijeme na ostružiny a koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 1 hodina

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.