fbpx
Recepty od TuGuS masem

Roštěnky s ančovičkou

4 plátky hovězí roštěné, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 4 ančovičky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kaparů, 150 ml smetany ke šlehání

Maso omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v hladké mouce. Plátky zprudka na pánvi osmahneme na sádle. Přendáme je do většího hrnce a na výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme ančovičky, chvilku opékáme, pak vše přidáme k masu, které zalijeme vodou tak, aby bylo asi ze 2/3 ponořené. Přidáme hořčici, kapary a vše dusíme asi 2 hodiny. Pak plátky vyndáme stranou, pokud je třeba, omáčku zaprášíme moukou, chvíli povaříme a nakonec vmícháme smetanu. Podáváme s vařenou rýží.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2,5 hodiny
Orientační cena: 220 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.