fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Narozeninový dort s růžemi

5 vajec, špetka soli, 110 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, tuk a mouka na formu
Krém: 300 ml mléka, ¾ sáčku karamelového pudinku, 180 g másla, 2 lžíce cukru moučka, 1 lžíce rumu
Dokončení: 400 g hnědé potahovací hmoty Dr. Oetker, 100 g bílé potahovací hmoty Dr. Oetker, růžové potravinářské barvivo, čokoládová poleva 

Bílky ušleháme se solí na tuhý sníh. Cukr ušleháme se žloutky, vmícháme mouku a bílkový sníh. Kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Naneseme těsto a korpus pečeme při 180 °C. Po upečení necháme úplně vychladnout, vyjmeme z formy a korpus prokrojíme. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Měkké máslo ušleháme s cukrem, vmícháme rum a vychladlý pudink. Většinu krému rozetřeme na spodní díl dortu, přiklopíme vrchním dílem a zbytek krému naneseme na povrch i po obvodu dortu. Hnědou potahovací hmotu rozválíme na tenkou placku. Potáhneme dort a ořízneme přebytečné okraje. Bílou hmotu dle potřeby obarvíme a vymodelujeme růžičky. Z oříznuté hnědé hmoty vyřízneme lístečky. Pomocí čokoládové polevy přilepíme ozdoby k dortu a necháme ztuhnout.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena: 180 Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.