fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Paštika z kuřecích jater s tymiánem

400 g kuřecích jater, 250 g másla, 1 menší cibule, ½ lžičky tymiánu, sůl, hrubě mletý pepř, 3 lžíce smetany na vaření 

Játra opláchneme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a na malém množství másla orestujeme ze všech stran. Trvá to asi 5 minut. Během restování přidáme lístečky tymiánu, nadrobno pokrájenou cibuli a opečeme ji dozlatova. Směs dochutíme solí, hrubě mletým pepřem a vmícháme smetanu. Pánvičku odstavíme a necháme trochu vychladnout. K játrům postupně přidáváme máslo a vše důkladně rozmixujeme. Paštiku vložíme do misek a necháme vychladit v lednici do ztuhnutí.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut + chlazení
Orientační cena: 120 Kč

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.