fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Lilek plněný bulgurem a fetou

4 lilky, 4 lžíce oleje, 200 g bulguru, zeleninový vývar, 100 g nakládané cizrny, 100 g sterilovaných nakládaných fazolí, 1 lžička mleté uzené papriky, sůl, pepř, hrst malých rajčátek, 200 g fety, 1 červená cibule, petrželka na ozdobu

Lilky podélně rozkrájíme, nasolíme a necháme vypotit. Pak dužinu nakrojíme ostrým nožem, potřeme polovinou oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Mezitím bulgur zalijeme vývarem v poměru 1:2, přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty a necháme odklopené asi 20 minut stát. K bulguru přidáme propláchnutou cizrnu, fazole, uzenou papriku, zbylý olej, sůl, pepř a vše promícháme. Upečené lilky vydlabeme a dužinu vmícháme ke směsi. Lilky naplníme směsí, poklademe plátky rajčátek, rozdrobenou fetou, plátky cibule a zapečeme ještě asi 10 minut. Hotové lilky ozdobíme čerstvou petrželkou.

Počet porcí:
4
Doba přípravy: 1 hodina

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.