fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Cuketové soudky plněné quinoou a zeleninou

1 menší sklenička quinoy, 2 skleničky zeleninového vývaru, 4 kulaté cukety, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, ½ menšího pórku, ½ hrnku sterilovaným červených fazolí ½ hrnku sterilované kukuřice, 1 hrnek malých rajčátek, sůl, pepř, špetka chilly, 50 g strouhaného sýra 

Nejprve uvaříme quinou. Zeleninový vývar přivedeme k varu, vsypeme quinou, povaříme 2 minuty, vařič vypneme a zaklopené necháme stát asi 20 minut. Mezitím cukety omyjeme, seřízneme vršek a lžicí vydlabeme vnitřek. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, pórek, přidáme fazole, kukuřici a na kousky nakrájená rajčátka. Vše krátce opečeme, ochutíme solí, pepřem, chilli. Cukety naplníme směsí, vložíme je do zapékací mísy vymazané olivovým olejem a pečeme při 180 °C asi 25 minut. Před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.