fbpx
Recepty od TuGuS masem

Pikantní vepřová směs

600 g vepřového masa (plec bez kosti), 2 cibule, 2 mrkve, 3 lžíce oleje, 1 lžíce třtinového cukru, sůl, pepř, špetka chilli, 2 bobkové listy, 1 lžíce sušeného oregana, 5 stroužků česneku, 1 konzerva krájených rajčat, 1 konzerva fazolí ve vlastním nálevu, klíčky rukoly na posypání  

Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nakrájíme na tenčí plátky. Postupně na oleji v hluboké větší pánvi osmahneme cibuli, přidáme maso a až se zatáhne, přidáme i mrkev. Vše opékáme asi 10 minut. Pak směs posypeme třtinovým cukrem, vmícháme sůl, pepř, chilli koření dle chuti, bobkové listy, oregano, na plátky nakrájený česnek, krájená rajčata a za občasného míchání necháme dusit asi 20 minut. Když je maso hezky měkké, přidáme propláchnuté fazole a směs necháme prohřát. Nakonec vše posypeme naklíčenou rukolou. Podáváme nejlépe s bramborovými plackami nebo pečenými bramborami.

Počet porcí: 4 – 5
Doba přípravy: 1 hodina 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.