fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Lepenice s pohankovými kroupami

700 g brambor, sůl, 1 lžička celého kmínu, 1 sáček kysaného zelí, ½ hrnku pohankových krup, 2–3 lžíce sádla, 1 hrnek škvarků

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Zelí povaříme do měkka, ale zvlášť v jiném hrnci. V jiném hrnci uvaříme dle návodu i pohankový kroupy. Vše slijeme, smícháme v jednou hrnci a prošťoucháme. Vmícháme sádlo, pokrájené škvarky a prohřejeme.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut

 

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.