fbpx
Recepty od TuGuS masem

Vepřová panenka s hořčičným dresinkem a fazolkami

800 g vepřové panenky, sůl, 4 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce sádla, 3 snítky čerstvého tymiánu, 250 g zelených fazolek, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce mandlových plátků, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, sůl, pepř 

Panenku odblaníme, osolíme, potřeme hořčicí a posypeme grilovacím kořením. Na sádle maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme tymián a maso vložíme do zapékací mísy, překryjeme alobalem a pečeme v troubě při 200 °C ještě asi 20 minut. Fazolky krátce povaříme ve slané vodě, přelijeme je studenou vodou a necháme okapat. V pánvi opečeme na plátky nakrájenou slaninu, vmícháme fazolky, mandlové lupínky a dochutíme solí a pepřem. Fazolky prohřejeme a připravíme dresink. Zakysanou smetanu promícháme s hrubozrnnou hořčicí, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s fazolkami, dresinkem a opečenými brambory.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.