fbpx
Recepty od TuGuS masem

Kuřecí rolka s pepřovou omáčkou

4 kuřecí prsa, sůl, pepř, 4 plátky anglické slaniny, 70 g strouhaného parmazánu, olej na potření
Omáčka: 50 ml suchého bílého vína, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce nakládaného, zeleného pepře, 1 lžíce másla, 250 ml smetany, sůl 

Maso omyjeme, rozřízneme tak, aby se vytvořily co největší pláty. Naklepeme je, osolíme, opepříme, rozložíme slaninu, posypeme sýrem a svineme do rolek. Ty pak potřeme olejem a zabalíme do pečící fólie. Vložíme je do pekáčku, dáme trošku vody a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Pak odstraníme fólii a dopečeme ještě asi 20 minut. Mezitím připravíme omáčku. Do pánve nalijeme víno, jakmile začne vřít, snížíme teplotu a vmícháme hrubozrnnou hořčici a nakládaný pepř. Až se vše spojí, přidáme máslo, smetanu a vaříme do zhoustnutí. Omáčku nakonec dochutíme solí. Podáváme s pečenými brambory a celerem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.